גבול: סף וחציצה באמנות פלסטית עכשווית (26/12/2018)


זהו קול קורא לתערוכה קבוצתית שנושאה הוא גבול. בערבית ג'בל (מילה הקרובה למושג הגבול) הוא הר – מה שמזכיר כי את הגבולות הראשונים לא קבעו אנשים אלא תופעות טבע שמנעו כך תקשורת רציפה בין אנשים ובין מקומות (כך גם הים והמדבר). הגבול נמצא בין פנים לחוץ, בין כאן לשם. קול קורא זה פונה אל אמנים המתייחסים אל המקום נעדר המקום: בין הכאן לשם. התערוכה אינה מוגבלת רק למקומות. דמויות גבול אף הן נמצאות אך נעדרות בו זמנית. כך למשל החייל היא דמות המזוהה עם הגבול: כמי שתפקידו העיקרי הוא להיות שומר - הוא נמצא על הסף, על הגבול, בין פה לשם, בין "שלנו" ל"שלהם". בתיאוריה הפוסט סטרוקטורליסטית מוגדר המרחב הכלוא בין כאן לשם המופיע כניגוד למקומיות ולזהות כ ZONE. אנשי הזון נמצאים בשוליים, אם אלו שולי החברה או שוליים גיאוגרפיים המציינים גבולות ותיחומים שהם מנת חלקם של אנשי הזון. הפילוסוף בטאיי  (Bataille) מתייחס לזון כאל מרחב נטוש ובלתי מזוהה: מרחב הכלוא בין שני עולמות. נשים בסיטואציות שונות מיוצגות במצבי סף, כך למשל הזונות.  על דמויות סף אלו כותב וולטר בנימין בחיבורו "הפסז'ים". לדידו, הזונות (או בלשונו, "הנערות הציבוריות" Filles publiqhes) מכירות במקומן כמי שמצויות מחוץ לסדר ומחוץ לחוק. נשים אחרות מתוארות במצבי סף שבין "היות" לבין חידלון: בין אדם לבין חפץ, בין אובייקט לסובייקט, בין אדם לחיה. אלו הן אך ורק בגדר הצעות לאמנים המוזמנים לשלוח הצעות לתערוכה שעניינה הוא גבול.

בתערוכה קבוצתית שתתקיים ב"מכון לאמנות בת ים" (שברח' הגבול) ביוני 2019 יציגו אמנים את האינטרפרטציות שלהם על ואודות הנושא.

אמנים פלסטיים מוזמנים לפנות באמצעות המייל אל ד"ר אביבית אגם דאלי עם הצעות לעבודות שיוצגו (בין 5-7 צילומים של העבודות יספיקו), ופרטים על גודל היצירות. התערוכה בתשלום. ניתן לקבל פרטים נוספים כאן: avivitagam@gmail.com








כל הזכויות שמורות ל - artbeat.co.il © מרחב לאמנות ו- אומנות ישראלית


||