תערוכה בנושאי מיחזור (17/07/2018)
מיחזור חומרים הוא חלק מאסטרטגיה אקולוגית, הדואגת לאיכות החיים והסביבה.
דומה כי במאה ה21- מחזור חפצים והתקתם (
displaced) לכדי אמנות הוא אקט מוכר ורווח.
המחזור כשלעצמו מתייחס אל אי-יציבותם של אובייקטים; אובייקטים שגמרו את חייהם והפכו לגרוטאות או לזבל קמים לתחייה וזוכים לחיים חדשים כיצירות אמנות או כדבר מה אחר. המחזור מדבר אפוא על תחייתו של האובייקט שאיבד מערכו או ממשמעותו בקונטקסט אחד, והפך לסימן חדש, בעל כושר חיות מפתיע. לא במקרה קרובה המילה מיחזור למילה מחזור. לכאורה, מדובר בשני קטבים מנוגדים: המחזור (המחזור התפילות, המחזור של עונות השנה, מחזור הפוריות וכו') מייצג את הנצחי, את החוזר על עצמו, המיחזור, לעומת זאת, מייצג את הצד הרגעי, המתכלה הבלוי והנמוך של ההוויה. אולם השורש המשותף רומז גם לקרבה שאינה מאחרת להתגלות: הקירבה בין הישן והבלתי מקורי, לבין המחזור, שגם עניינו בישן אבל זה המתחדש. חלק ניכר מן האמנות העכשווית עושה שימוש בטכניקות של מיחזור כדי לומר אמירה חדשה.
קול קורא זה פונה אל אמנים העוסקים במיחזור. מטרת התערוכה שאמורה להתקיים באוניברסיטת תל אביב במשך כחודשיים היא להעלות על נס את חשיבות המיחזור בכלל ולשימוש שעושים בו אמנים ישראליים עכשוויים בפרט.
אמנים פלסטיים מוזמנים לפנות באמצעות המייל אל ד"ר אביבית אגם דאלי עם תצלומי עבודות (בין 5-7 צילומים יספיקו), ופרטים על גודל העבודות. בשל מגבלות המקום ניתן להציג אך ורק צילומים וציורים. לפרטים נוספים כאן:
avivitagam@gmail.com