קול קורא לתערוכה בנושא: ישוע וירושלים.
שם התערוכה : ירושלים ובניה - בני ובנות ירושלים מציירים את הבן הדחוי שחפץ לקבץ את בניה.
ירושלים היא המקום שבו, על פי התורה, אלוהים בחר לשכן שמו שם. מצד אחד היא מסמלת את טובו וחסדו של אלוהים לעם ישראל, ומצד שני היא העיר שספגה (ואולי עדיין סופגת) את רוב הקונפליקטים והמאבקים הפוליטיים והדתיים של ארץ ישראל. ישוע ביקר רבות בירושלים במהלך חייו. הוא לימד, צחק, שתה וברגע של תסכול אפילו הפך שלוחנות בגלל השחיתות והכפייה הדתית בבית המקדש. מערכת היחסים של ישוע וירושלים מתוארת בצורה הטובה ביותר בברית החדשה, בבשורה של מתי כג 37-39. לקראת סוף חייו של ישוע ולפני שהוא נצלב, בידיעה שירושלים תדחה אותו למרות שהוא בא כמושיע, הוא מקונן עליה, ומנבא את חורבן הבית השני במשפטים הבאים: ירושלים, ירושלים, ההורגת את הנביאים וסוקלת את השלוחים אליה, כמה פעמים חפצתי לקבץ את בניך כתרנגלת המקבצת את אפרוחיה תחת כנפיה ולא רציתם. הנה ביתכם ינטש לכם, ואני אומר לכם מעתה לא תראוני עד אשר תאמרו ברוך הבא בשם יהוה
!
ישוע רוצה להגן על ירושלים ולטפח אותה. אבל מצד שני, הוא חי את הפגיעה בידיעה שירושלים הולכת לדחות אותו, כפי שהברית החדשה מתעדת. הוא כואב את הדחייה, ועדיין חפץ לקבץ את ירושלים אליו. התקווה של ישוע היא שיום יבוא וירושלים תקבל אותו. יש תקווה לעיר שדחתה אותו.
שאלות מכוונות:
איך אנחנו אמורים להתייחס לאותו ישוע, הבן הדחוי של ירושלים? האם הוא אשם בדחייה, או שמה אנחנו? האם עלינו לקבל אותו, או האם עוולות ההיסטוריה מעמיקות את הפער בינינו? מה חייב לקרות כדי שנגיד לישוע ?ברוך הבא בשם יהוה??
הקריאה לאומנים וציירים, שהם ירושלמים או שיש להם קשר רגשי לירושלים, לצייר בפרשנות שלהם את הרלוונטיות של הטקסט בימינו ובעיניהם. בנוסף, להראות את החיבור האישי שלהם לירושלים, אם זה בקונפליקטים אישיים, פולטיים או דתיים, והקשר בין הקונפליקט שלהם לקונפליקט של ישוע בימיו.
הציורים הרלוונטיים צריכים לסמל ולהעביר את המסר החזק של מילותיו של ישוע, והחיבור שלהם לירושלים.
תקופת תצוגת התערוכה: מאי 2018.
מקום: ייקבע בהמשך.
גודל הציור:בטווח של מינמום 70 ס"מ, מקסימום 120 ס"מ (ניתן להתגמש אם צריך)
.
נשמח לקבל הצעות שלא תואמות ונפעיל שיקול דעת.
כתובת אי-מייל:
eli.brnbm@gmail.com
אם ברצונכם להשתתף, אנא שלחו סקיצה בהקדם. או צרו קשר לפגישה. תגמול כספי הוגן יינתן למשתתפים תמורת הציור.
יש מקום ל-
15-20 עבודות. כל הקודם זוכה.
מועד אחרון להגשת מועמדות 1.3.18
כל משתתף רשאי להציג עבודה אחת.
*אין אישור להציג עירום או נושאים פרובוקטיביים מדי, עמכם הסליחה.
תקנון מפורט הכולל תנאים יישלח בהמשך.
מפיק התערוכה: אלי בירנבאום.
אוצרים: שושנה בירנבאום ואיימר אולסן.