בתערוכתו 'פועל טבעי’ מציג ליאור גריידי עבודות חדשות, הממשיכות את עיסוקו בנרטיב היסטורי מקומי, דרך סיפורם של תימני כנרת, אשר חיו בה בין השנים 1918 – 1930.
בתערוכה יוצגו כעשרים עבודות על בד וקנווס בגדלים שונים הנעים בין 40/40 - 180/240 סמ' עליהם כתמים בזהב, מילים ומכתבים הרקומים בחוט זהב וכן עבודת וידיאו המתרחשת על שני מסכים.
סיפורם של תימני כנרת הוצל ועומעם מהנרטיב החלוצי אף ששהו שם ותרמו ממרצם, אונם ורוחם לצד החלוצים.
סיפורם העגום מזכיר את סיפורה של רחל המשוררת שגופה ורוחה אף הם לא צלחו את הכנרת. אך יותר מכל תופסת השפה העברית מקום וערוץ יוצא דופן לבחינת ההיסטוריה. הטקסטים הרקומים בעבודות השונות לקוחים מתוך מכתביהם של תימני הכנרת לראשי היישוב. בשפה פואטית, ובלשון עשירה ומוקדמת הם מתארים ומאירים את נסיבות ישוב הכנרת מנקודת מבטם.
עבודת הוידאו הדו ערוצית משחזרת ריקוד תימני מסורתי בבחינת היסטוריה המועברת דרך הגוף ושפה המוטבעת בו.
עבודותיו הקונספטואליות של ליאור גריידי במדיות שונות כמו : פיסול, וידאו ורישום חוקרות זהות פוליטית ומסורת. דרך שימוש פואטי באובייקטים יומיומיים ודימויים מוכרים.
גריידי הציג בתערוכות יחיד ובתערוכות קבוצתיות שונות, ביניהן בגלריה הלאומית לפורטרטים של הסמיתסוניאן בוושינגטון די. סי, מוזיאון חיפה, מוזיאון אשדוד, גלריה וואיי, אקזיט ארט, אפקס ארט והמרכז לאמנות הספר בניו יורק.
עבודותיו נכללות באוספים ציבוריים ופרטיים.
*פועל טבעי – מתוך כתבה על התימנים שפורסמה בשנת 1909 בעיתון 'הצבי' - "הפועל הטבעי מסוגל לעבוד הכל, בלי בושות, בלי פילוסופיה ובלי שירה...ומועיל יותר אפילו מפועלינו האידיאליים והמקומיים – כבודם במקומם מונח.."