שיתוף התערוכה:

"זרקור"-אמנות התיאטרון הלאומי "הבימה" לפני הקלעים / התיאטרון הלאומי "הבימה"

23/12/2013 עד ה-01/04/2014

גלריית אמנים חדשה נפתחת החודש ב"הבימה" –המחודש – באכסדרת מסקין:

זרקור - אמנות לפני הקלעים

בגלריה תתאגד "גילדת אמנים" איכותית ונדירה תחת קורת גג אחת בחלל מרכזי עם יתרונות בולטים בלב ת"א. מדי שבועיים תתחלף תערוכה ותעסוק בנושאים מגוונים כדוגמת: גבולות והגדרות של רוח וחומר, קודש וחול, נשיות, רב תרבותיות ואקולוגיה.
 

התערוכה תיחשף בתקופה של כמחצית השנה לאלפים רבים של מבקרים בעת המופעים ותיצור שיח פורה וחשיפה בלתי אמצעית עבור האמנים.

אמנים, ציירים, צלמים ופסלים יציגו בצוותא את עבודותיהם.

האמנים חברי הקבוצה: מיכל שטרית (עבודות על ניר והדפסים), זיוה בן אבי (רישומי גוף), רונית בינדר (ציור אקספרסיבי), בתיה גזית (פיסול קרמי), יולנדה אנטל (פיסול בברונזה), חנה הירשמן כהן (פיסול ברשת), יפה קליינר ברנדויין (דיוקנאות וציורי נוף), צביה פז (ציורי טבע ונוף) וריקה יעקובוביץ (פיסול). הצלמים: יאיר אלחנן, יואל הראל, אנה טופלד, דאגלס גתרי ושושנה רימון.

חנה הירשמן-כהן עסקה בציור ביצירת קולאז'ים, במונופרינטים.

לפיסול ברשת נחשפה בעקבות מפגש מקרי במוזיאון תל אביב בספר "פיסול בשיטת הרטל".בעקבותיו הגיעה חנה לסטודיו של שולמית הרטל בו בלתה ונכנסה לעולם הפיסול ברשת מזה כ-8 שנים.

חנה מציינת שהקשר עם הרשת היה מסע לא פשוט מסע בו נשרטה, נפצעה, נדקרה מהרשת,

יפה קליינר ברנדויין - כמה משתקף עולמו הפנימי של אדם בפנים שלו? כמה הוא מוסתר?בסדקים שבין שני העולמות הללו – שם יפה משתדלת לצפות ולצייר. יפה משקיעה את מרבית זמנה בציור בביתה, ולומדת פעם בשבוע עם האמן, אלכס צ'רקוב.

דגלאס גתרי - רוב עבודתו המקצועית היא בתיעוד וביחסי ציבור. לאורך 40 השנים האחרונות עבד עם מוסדות רבים, בתקופות שונות היה צלם הבית ביד ושם, במוזיאון ישראל ובמוזיאון האיסלם. ועבד בשביל האוניברסיטה העברית, הסוכנות היהודית ויד בן-צבי. ובנוסף צילם עבודות של אמנים רבים. צילומיו מבטאים היבט אחר של חייו כצלם, מראות שתופסים עיניו או מעוררים את רוחו.

שושנה רימון - אוהבת לראות את העולם מבעד לעדשת המצלמה. כשהיא מתמקדת ברגעים שמעניינים אותה, היא יוצרת בשבריר שניה סיפור שבו היא קובעת את הזמן, ואת המסגרת ואת האווירה. בצילומיה היא מבקשת לבטא את הקשר העמוק שלה עם הטבע.

יואל הראל - עלה בשנת 1951 כניצול שואה ונתקל בארץ שבה הכל היה חדש ושונה. יואל נחשף לעולם הצילום כאשר אחיו ז''ל השאיל לו את המצלמה הראשונה. העלייה השנייה הייתה עבורו היחשפות לתחום טכנולוגי נוסף: המחשב והאינטרנט. החומרים לצילום מלוקטים ממסעותיו בארץ ובעולם. הציג גם בארץ וגם בחו"ל. התזה האמנותית שלו סדורה בשלשה אתריו האינטרנטיים.

אנה טופלד - בוגרת האקדמיה למוזיקה ע"ש רובין בירושלים. צלמת אוטודידקטית שעבודותיה הוצגו ב-7 תערוכות משותפות ותערוכות יחיד בארץ ובחו"ל במהלך השנים האחרונות. הצילום עצמו והדפסתו נעשים ללא עיבוד כלשהו בתוכנת הפוטושופ. מקורות נוספים לצילומים - נסיעותיה חובקות העולם תודות לעבודתה רבת השנים בתחום התיירות.

בתיה גזית - מזה שנים רבות עוסקת בפיסול. בסוף שנות ה-90 החלה לפסל בנייר ומזה שנתיים עברה לפסל בקרמיקה ולאחרונה מתנסה בחימר. את הרעיונות שואבת גזית, מרגעים מקריים שחוותה, תמונות, מתנועות האדם, משפת הגוף של האדם ועוד.

יולנדה אנטל - רבים מפסליה עוסקים בקשר שבין האדם והסביבה ויחסי הגומלין בניהם. פסלי הברונזה שלה משלבים ציור יד צבעוני על הברונזה והשתקפויות של אור. חשוב לה לבטא את התנועה, השמחה בפסלי הריקוד אותם היא יוצרת.

זיוה בן אבי -היא מציירת בפחם, שמן, אקריליק, פסטל, זכוכית וכל מה שעוד ניתן. מתאימה את החומר לפי תחושת בטן ובסוף רואה את התת מודע מתחבר עם המציאות. זיוה מאמינה שכל הרעיון בלצייר זה להוציא את כל מה שאתה לא יכול לקבל או לראות במציאות, פשוט לבנות עולם משלך מבלי שאף אחד התערב או יפריע לך ואז צמא למישהו שיבוא, יראה וירצה לתפוס חלק מעולמך הפרטי.

רונית בינדר - יצירותיה מתעצבות מתוך סערת רגשות ובאופן ספונטני, עם שימת דגש על קו, צבע וצורה. אמנים מופשטים-אקספרסייבים כגון קנדינסקי ודה-קונינג מהווים עבורה מקור השראה ואנרגיה. בשנים האחרונות הציגה תערוכות יחיד בארצות הברית ובארץ ותמונותיה נמצאות בין היתר באוספים של "בנק-לאומי," "ישראל היום" ובנק גרמני.

אלחנן יאיר - ממקימי קיבוץ מצפה שלם, אשר לשפת ים המלח. בהווה מצלם הרבה באזור מגוריו – ים המלח ומדבר יהודה בערבה ובנגב ולמעשה בכל מקום.מצלם נופים ואנשים, מנסה "לתפוס" את הסיפור של המצולמים – עניין אשר לפעמים יוצר "בונדינג"  ואינטראקציה בינו ובין המצולם .

מיכל שיטרית - השתלמה בסדנאות של מאסטרים סינים ויפנים בארץ וביפן. למדה תולדות האמנות וארכיאולוגיה באוניברסיטת תל אביב, ולימודי אוצרות בסדנת אמני הקיבוץ בהנחייתה של תמי כץ פרימן. השתתפה בתערוכות יחיד וקבוצתיות במוזיאון לאמנות המזרח הרחוק רמת-גן, שגרירות יפן בישראל, הגלריה לאמנות באום אל פאחם, הגלריה הלבנה קיבוץ חצור, קמפוס ברושים אוניברסיטת תל אביב, מוזיאון בית חיים שטורמן עין חרוד מאוחד, גלרית תנועת המושבים תל אביב, המשכן לאמנויות הבמה תל אביב ועוד.

צביה פז - פז מנהלת מונולוג אמנותי אישי על אובדן, זיכרון וניצחון החיים. בעקבות מותו הפתאומי של בעלה, לפני כ-16שנה, יצרה צביה פז, סדרת ציורי טבע המתארת באופן סימבולי את המסע הפנימי שלה, את הדרך אל המקומות האפלים, ההתמודדות עם השכול, העצב והכאב ועם הצורך להמשיך בחיים, להתמודד עם הקשיים הכלכליים והרגשיים ולהיות חזקה עבור עצמה וילדיה.מתוך ההתבוננות בציורים עולות הדילמות בין הרגעי ועל-זמני, הזיכרון והשכחה, יתמות, אובדן ובחירה בחיים מתוך עוצמה.

ריקה יעקובוביץ' עסקה שנים רבות בשיקום אוכלוסיה של קשישים ושל ילדים הסובלים מקשיים התפתחותיים כמרפאה בעיסוק. בעבודתה קלטה את תסכוליהם הזדהתה עם כאבם, צברה מטען רגשי רב הקשור בהתמודדות עם הסבל והקיום האנושי של המטופלים ומשפחותיהם. ריקה חיפשה באמנות דרך לביטוי, ולבסוף מצאה את הדרך המתאימה לה ביותר באמנות הפלסטית, בפיסול. היא למדה פיסול אצל גנאדי רויטיך ואלכסנדר צ'רקוב.

"זרקור" הינו מיזם חדשני וייחודי מבית היוצר של האוצרת איילת אמוראי-בירן ואשת יחסי הציבור מיכל סדן

הגלריה פתוחה מדי ערב א'-ה משעה 18.30 ועד תום המופעים.

מוצ"ש: החל מ19:30-

לפרטים: איילת אמוראי-בירן טל. 5611112–054

 




מיקום - התיאטרון הלאומי "הבימה"
רח' דיזנגוף ת"א


זמנים - 23/12/2013 עד ה-01/04/2014

פתיחת התערוכה - 23/12/2013
פתיחה חגיגית ביום שני, 23.12.2013 בשעה 18:00

קישור - https://www.facebook.com/events/691100824257045/?fref=ts



התכנים המופיעים באתר ובפרטי תערוכה זאת הינם מטעם הגופים המפרסמים ובאחריותם.








כל הזכויות שמורות ל - artbeat.co.il © מרחב לאמנות ו- אומנות ישראלית


||